geri-donusum-nedir

Geri Dönüşüm Nedir?

Dünyamız paha biçilemez bir değere sahiptir. Yıllar yılı insanlığa ev sahipliği yapmıştır. Evimiz olan dünyamızı en iyi şekilde korumak ve yaşanabilir kılmak hepimizin en büyük sorumluluğudur. Günümüzde fark etmeden de olsa dünyaya pek çok zarar veriyoruz. Kullandığımız plastik ürünlerden, arabalarımızın egzoz dumanlarına kadar günlük hayatta yaptığımız aktiviteler örnek gösterilebilir. Zaman içerisinde küresel ısınma, buzulların erimesi ve iklim değişiklikleri gibi pek çok olumsuzluğu beraberinde getirdi. Bu noktada bir birey olarak bize düşen dünyamızı en iyi şekilde korumak için elimizden geleni yapmaktır. Geri dönüşüme katkı sunmak yapabileceğimiz yararlı işlerin başında gelir.

Geri dönüşüm ile atıkları tekrar kullanılabilir hale getirmek mümkündür. Tüketilen atıkların içerisinden geri dönüşüme uygun, değerlendirilebilir atıkların çeşitli işlemlerden geçerek kullanılabilir ikincil hammaddeye dönüştürülmesi geri dönüşümdür. İkincil hammaddeye dönüştürülen maddeler üretim sürecinde kullanılır ve böylece atıklar değerlendirilmiş olur. İşte geri dönüşümü bu şekilde açıklamak mümkündür. Şimdi geri dönüşümün faydalarını ve geri dönüşüme uygun şartlarda üretilen bez çantaların doğaya olan katkısını inceleyelim. Keyifli okumalar dileriz.

Geri Dönüşümün Faydaları

Geri dönüşüm sürdürülebilir bir yaşam için çok önemlidir. Geri dönüşümün dünyamıza faydaları oldukça fazladır. Geri dönüşümün faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Geri dönüşüm, doğal kaynaklarımızı yok olma tehlikesine karşı korur. Doğal kaynakların azalmasının önüne geçerek ciddi oranda engel olur.
  • Geri dönüşüm sayesinde enerjiden tasarruf edilir ve uzun vadede iyi sonuçlar otaya çıkar. Geri dönüşüm gereksiz enerji kullanımının da önüne geçer.
  • Geri dönüşüm sayesinde doğa kendini yenileme imkanı bulur ve bizlere tertemiz bir hava ve su sunar.
  • Çevre kirliliğinin önüne geçilir ve çevremizde var olan atık çöp miktarı azalır.
  • Geri dönüşümün önemli katkılarının içerisinde ekonomiye sağladığı katkılar da bulunur.
  • Uzun vadede toprağın verimliliği artar ve daha sağlıklı organik besinlere kavuşma imkanı buluruz.
  • Kağıt atıklarının geri dönüşüme dahil olması sayesinde hava kirliliği %75 oranında, su kirliliği %35 oranında ve su kullanımı ise  %45 oranında azalmaktadır.
  • Alüminyumun geri dönüşüme dahil edilmesi ise yaklaşık olarak %90 oranında enerji tasarrufu sağlamaktadır.

Tela Bez Çantanın Doğaya Katkısı

Tela bez çantalar, günümüzde insanların bilinçlenmesi ile daha çok kullanılır hale geldi. İnsanlar, bilinçlenerek plastik poşetlerin doğaya verdiği zararı görür hale geldi bununla birlikte bez çantalara yöneldi. Marketlerde uygulanan ücretli poşet uygulaması da bez çantalara yönelmenin bir diğer sonucudur. Bez çantalar tam bir doğa dostu ürünlerdir, plastik ürünlerin doğaya verdiği zarar gibi doğaya zarar vermez. Tela bez çanta kullanımı insan sağlığını açısından da oldukça önemlidir.

Bez çantanın doğaya katkısı geri dönüşüme uygun olması sebebi ile zamanla tükenen doğal kaynaklarımızın tüketimini önler. Bez çantaları uzun zaman boyunca kullanabiliriz poşetleri ise genellikle bir defa ya da iki defa kullanıyoruz. Poşetler, fazla kullanıma uygun olmadığı için sürekli yeni bir poşet alarak doğaya zarar vermeye devam ediyoruz. Bez çantalar da bu noktada ortaya çıkarak doğaya daha fazla zarar vermemize engel oluyor. Geri dönüşüme uygun olarak üretilen bez çantalar, doğal kaynakların kullanımını en aza indiriyor ve enerji tasarrufu sağlıyor. Bez çanta kullanmak uzun vadede dünyamıza ve sürdürülebilir yaşama katkı sunar.

Geri dönüşümün önemini ele aldığımız ve bez çantaların geri dönüşüme katkılarından bahsederek yazımızı noktalıyoruz. Siz de yaşanabilir bir dünya için geri dönüşüme önem vererek plastik poşetler yerine bez çantaları tercih edebilirsiniz. Telamat web sitesinde yer alan bez çantalara göz atabilir ve beğendiğiniz modellerden sipariş verebilirsiniz.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Bir Yanıt

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Arayın